Ελληνικά|English

Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής "Βίλχελμ Ράιχ"

Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας & Ανάλυσης του Χαρακτήρα

/ Αρχική / Νέα - Ανακοινώσεις / Στην μνήμη του Prof. Mario Mastropaolo

Στην μνήμη του Prof. Mario Mastropaolo


14-04-2016

Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 "έφυγε" από κοντά μας ο Mario Mastropaolo, αγαπημένος φίλος και συνεργάτης του Ε.Ι.Ν.Α.

Ο Mario Mastropaolo ήταν καθηγητής στο  τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Νάπολης «Φεντερίκο ΙΙ», όπου διηύθυνε το τμήμα εξειδίκευσης στην  «Ψυχολογία του Κύκλου της Ζωής» και δίδασκε στο Μεταπτυχιακό μάθημα «Αντιμετώπιση του Θανάτου». Έχει διδάξει επίσης  Κοινωνική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Σαλέρνο.

 Ήταν Διευθυντής της Σχολής Ψυχοθεραπείας Gestalt “Nea Zetesis” στη Νάπολη και μαθητής του Barrie Simmons, διεθνώς αναγνωρισμένου δασκάλου της ψυχοθεραπείας Gestalt, μαθητή του Fritz Perls , και δικού μας δασκάλου.

Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και κειμένων γύρω από την ψυχολογία, την ψυχοθεραπεία και την φιλοσοφία.

Η διδασκαλία του Mario Mastropaolo εκινείτο στη γραμμή των Perls και Simmons – όπως είχε δηλώσει ο ίδιος. Η προσέγγισή του ήταν γερά ριζωμένη στην φαινομενολογική και υπαρξιακή οπτική της πραγματικότητας και ήταν ανοιχτή στον ψυχολογικό ουμανισμό των τελευταίων 50 χρόνων (Maslow – Fromm).

Ήθελε να μεταμορφώσει τους ψυχοθεραπευτές σε καταθέτες, αφηγητές και ειδικούς της θεραπευτικής τέχνης. Έτσι, αυτοί να μπορούν να γίνουν φορείς γνώσης  που θα απέχει από ερμηνείες στείρες  ή βασισμένες σε προκαθορισμένα διαγνωστικά σχήματα. Η προσέγγισή του ήθελε επίσης να διηγηθεί ιστορίες, μύθους, ανακαλύψεις ανθρώπων όπως εμείς, πού μέσα από τη φιλοσοφία και τις τέχνες μας έχουν δείξει τρόπους για να βιώνουμε την ζωή και να  έχουμε πρόσβαση στο ευ ζην και την ευτυχία.« Επιστροφή(c) copyright 2010, Κέντρο Ράιχ FNGNET Logo

Παρακαλώ αναβαθμίστε το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε για περιήγηση στον παγκόσμιο ιστό.

Αν βλέπετε αυτό το μήνυμα, χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer 6, ένα πρόγραμμα που κυκλοφόρησε το 2001 και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του σύγχρονου ίντερνετ. Για μια σωστή εμπειρία πλοήγησης, συνιστούμε ανεπιφύλακτα ένα από τα ακόλουθα (δωρεάν) προγράμματα: