Ελληνικά|English

Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής "Βίλχελμ Ράιχ"

Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας & Ανάλυσης του Χαρακτήρα

/ Αρχική / Νέα - Ανακοινώσεις / Ομιλία Γ. Κορκοτσέλου, Μ. Καψοκεφάλου, Μ. Σίττα, Μ. Λυδάκη, Θ. Μπάιμπα

Ομιλία Γ. Κορκοτσέλου, Μ. Καψοκεφάλου, Μ. Σίττα, Μ. Λυδάκη, Θ. Μπάιμπα


13-04-2016

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 στις 20.00 υποδεχόμαστε στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής "Βίλχελμ Ράιχ" τους συνεργάτες, απόφοιτους και σπουδαστές μας

Γιάννης Κορκοτσέλος - ψυχοθεραπευτής, σύμβουλος τοξικοεξάρτησης, συνεργάτης ΚΕΘΕΑ
Μαρία Καψοκεφάλου, ψυχολόγος - επί πτυχίω ψυχοθεραπεύτρια
Μαρία Σίττα, επί πτυχίω σύμβουλος ψυχικής υγείας
Θανάσης Μπάιμπας, ψυχολόγος, MSc Νευροψυχολογία
Μανώλης Λυδάκης, επί πτυχίω σύμβουλος ψυχικής υγείας

που θα μας μιλήσουν με θέμα:

"Η Σωματική προσέγγιση στην απεξάρτηση από ουσίες: Το παράδειγμα του 18 ΑΝΩ"

Όπως κάθε φορά θα ακολουθήσει το καθιερωμένο "drink"

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Ο Γιάννης Κορκοτσέλος έχει σπουδάσει Σωματική Ψυχοθεραπεία στο Ε.Ι.Ν.Α, έχει ειδικευτεί στη Συμβουλευτική στις Εξαρτήσεις από το University of California, San Diego, στην Δυναμική ομάδας από τον Κλήμη Ναυρίδη, στην Κλινική Ψυχοπαθολογία σε πρόγραμμα του ΕΠΙΨΥ και του Αιγινητείου Νοσοκομείου και στην Διοίκηση και τον Κοινωνικό Σχεδιασμό στον τομέα της Αντιμετώπισης της Τοξικοεξάρτησης, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ). Εργάζεται στο ΚΕΘΕΑ στον τομέα των εξαρτήσεων από το 2004, είναι εισηγητής και επιστημονικός υπεύθυνος σεμιναρίων και εργάζεται ως Ψυχοθεραπευτής και Επόπτης ψυχοθεραπευτών. Επίσης συγγράφει και έχει δημοσιεύσει σε διεθνές  επιστημονικό περιοδικό του χώρου των εξαρτήσεων. Είναι μέλος της ΠΕΣΩΨ και της EABP.

Η Μαρία Σίττα είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (επί πτυχίω). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Συστημικής  Αναπαράστασης , Gestalt,  Οικογενειακής και διαγενεολογικής θεραπείας, και βιοενεργειακής ανάλυσης. Έκανε μετεκπαίδευση στο πρόγραμμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης  Athina Gestalt Foundation "Δουλεύοντας με παιδιά μέσω της θεραπείας Gestalt", μεταπτυχιακή εκπαίδευση με τον ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή Alberto Torre "Στάση του Σώματος  και Χαρακτήρας". Διετής πρακτική εξάσκηση ως συντονίστρια ομάδας σωματικής ψυχοθεραπείας στο κέντρο απεξάρτησης "18 Άνω".

O Θανάσης Μπάιμπας είναι ψυχολόγος απόφοιτος του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Αγγλίας, με μεταπτυχιακό στην Νευροψυχολογία (Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, Ολλανδία). Έχει κάνει την πρακτική του στο Δρομοκαϊτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο και έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στην Μη κυβερνητική Οργάνωση «Έδρα» σαν ψυχολόγος σε δομές αποασυλοποίησης καθώς επίσης και σε πρόγραμμα επανένταξης αστέγων στον κοινωνικό ιστό. Τα τελευταία δυο χρόνια οδήγησε στο 18 Άνω ομάδα σωματικής ψυχοθεραπείας στα πλαίσια του προγράμματος επανένταξης τοξικοεξαρτημένων. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής.

Η Μαρία Καψοκεφάλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι ψυχολόγος και έχει εκπαιδευτεί στην Ραϊχική Αναλυτική Νευροφυτοθεραπεία (Ε.Ι.Ν.Α.).  Έκανε πρακτική άσκηση στο Ψ.Ν.Α, και έχει εργαστεί σε Μ.Κ.Ο, σε μονάδες ψυχοκοινωνικής επανένταξης και αποκατάστασης. Εργάζεται ως εποπτευόμενη ψυχοθεραπεύτρια.

Ο Μάνος Λυδάκης είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, τελειόφοιτος σωματικής προσέγγισης. Στα πλαίσια του Ε.Ι.Ν.Α. εκπαιδεύτηκε δίπλα στους Jerome Liss, Barrie Simmons, Nicolas Simmons, Bjorn Odegaard κ.α. Έχει ολοκληρώσει δύο μεταπτυχιακά προγράμματα με τους Alberto Torre, Mimmo Ciavarelli κ.α. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται σε ατομικές συνεδρίες και σε ομάδες. Επίσης, εργάζεται και ως επαγγελματίας στον χώρο της Μουσικής.« Επιστροφή(c) copyright 2010, Κέντρο Ράιχ FNGNET Logo

Παρακαλώ αναβαθμίστε το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε για περιήγηση στον παγκόσμιο ιστό.

Αν βλέπετε αυτό το μήνυμα, χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer 6, ένα πρόγραμμα που κυκλοφόρησε το 2001 και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του σύγχρονου ίντερνετ. Για μια σωστή εμπειρία πλοήγησης, συνιστούμε ανεπιφύλακτα ένα από τα ακόλουθα (δωρεάν) προγράμματα: