Ελληνικά|English

Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής "Βίλχελμ Ράιχ"

Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας & Ανάλυσης του Χαρακτήρα

/ Αρχική / Νέα - Ανακοινώσεις / Ομιλία της Virginia Zaharieva

Ομιλία της Virginia Zaharieva


10-05-2017

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 10 Μαϊου 2017 στις 20.00 στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής «Βίλχελμ Ράιχ», όπου θα υποδεχτούμε την Virginia Zaharieva, ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια του Bulgarian Institute of Body  Psychotherapy που θα μας μιλήσει με θέμα:

«Οι πέντε κινήσεις: Μοτίβα κίνησης και συμπεριφοράς της ανθρώπινης ύπαρξης»


 
Η Virginia Zaharieva μένει στην Σόφια, στη Βουλγαρία. Είναι Σωματική ψυχοθεραπεύτρια, Διευθύντρια, επόπτρια και καθηγήτρια στο Bulgarian Institute for Neoreichian Analytical Psychotherapy, όπου διδάσκει τη θεωρία των πέντε κινήσεων,  ψυχολογία της δημιουργικής διαδικασίας, διαπροσωπική επικοινωνία και Βιοενεργειακή αναπνοή.
Το ψυχοθεραπευτικό της μοντέλο, εδώ και είκοσι χρόνια,  είναι ένας συνδυασμός των εξελιγμένων θεραπευτικών μεθόδων  της δύσης και των πρακτικών της ανατολής. Έχει κάνει εργαστήρια και διαλέξεις στο Cambridge, στο Tel Aviv,  στο Παρίσι, στη Βιέννη και στη Λισσαβόνα. Σε όλες τις λογοτεχνικές και πολιτικές της δράσεις, η Virginia Zaharieva έχει εργαστεί για να βοηθήσει τη γυναικεία φωνή να ακουστεί.
Οι δραστηριότητές της περιλαμβάνουν την συγγραφή, την καταγραφή ήχων, την εξερεύνηση της ψυχής, τη δημιουργία παραστάσεων και ντοκιμαντέρ.
Οι κριτικοί λογοτεχνίας την χαρακτηρίζουν ως μία λαμπρή εκπρόσωπο της Βουλγαρικής φεμινιστικής γραφής. Έχει γράψει τέσσερα βιβλία με ποιήματα και μία συλλογή από εργασίες, εκ των οποίων η νουβέλα «Nine Rabbits» θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα βουλγαρικά βιβλία των τελευταίων δύο δεκαετιών και το βιβλίο αυτό έχει μεγαλώσει τρεις γενεές γυναικών. Επίσης έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη δημοσιογραφίας.
Είναι μία από τους ιδρυτές του βουλγαρικού Radio France International στη Σόφια το 1995.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 έγινε υπεύθυνη σύνταξης του περιοδικού P.S.  - Του πρώτου περιοδικού με αντικείμενο «το φύλο» στην Βουλγαρία, το οποίο έδωσε βήμα στη γυναικεία φωνή, στην αναζήτηση κοινής γλώσσας μεταξύ των δύο φύλων και στη διατύπωση των προβλημάτων της ομοφυλοφιλικής ταυτότητας.
Ηχογράφησε ένα CD με τίτλο «Οι φυσικοί ήχοι της Βουλγαρίας», το οποίο έχει γίνει το ηχητικό (ακουστικό?) έμβλημα της χώρας.
Τα χόμπι της είναι το σχέδιο, το περπάτημα στο βουνό, η καλλιγραφία, το μαγείρεμα και να κάθεται στη σιωπή.
Λατρεύει τον θεατρικό ήρωα Baron Munchausen, ιδίως την ικανότητά του να τραβάει τον εαυτό του έξω από το νερό τραβώντας τα μαλλιά του. Είναι εγγονή κηπουρού και μητέρα ενός γιου.


« Επιστροφή(c) copyright 2010, Κέντρο Ράιχ FNGNET Logo

Παρακαλώ αναβαθμίστε το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε για περιήγηση στον παγκόσμιο ιστό.

Αν βλέπετε αυτό το μήνυμα, χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer 6, ένα πρόγραμμα που κυκλοφόρησε το 2001 και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του σύγχρονου ίντερνετ. Για μια σωστή εμπειρία πλοήγησης, συνιστούμε ανεπιφύλακτα ένα από τα ακόλουθα (δωρεάν) προγράμματα: