Ελληνικά|English

Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής "Βίλχελμ Ράιχ"

Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας & Ανάλυσης του Χαρακτήρα

/ Αρχική / Κέντρο Ράιχ / 15ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Σωματικής Ψυχοθεραπείας - Αθήνα 2016

15ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Σωματικής Ψυχοθεραπείας - Αθήνα 2016
H European Association for Body Psychotherapy
συνδιοργανώνει με την εκπροσωπό της στην Ελλάδα
Παννελήνια Ένωση ΣΩματικής Ψυχοθεραπείας (Π.Ε.ΣΩ.Ψ.) 
το 15ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριό


με τίτλο:

"Ο Ενσώματος Εαυτός στην Κοινωνία της Αποσύνδεσης"

στην Αθήνα από τις 13 μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2016."...Πώς αναγνωρίζουμε τον Εαυτό μας; Με το να έχουμε κάποια ιδέα σχετικά με το ποιοί είμαστε καί επίσης με το να βιώνουμε το ποιοί είμαστε. Και αυτά τα δύο δεν μπορούν να διαχωριστούν. Καθώς η κοινωνία μας έχει καταλήξει να θεωρεί συνήθως τον Εαυτό ως έννοια, εμείς αποκαλούμε αυτή την αδιαχώριστη ενότητα «Ενσώματο Εαυτό».

Από τον 16ο αιώνα η επιστημονική οπτική και η δυτική κοινωνία μετακινήθηκαν από την παρατήρηση των φαινομένων ως ολότητες στην εξέταση των όσο δυνατόν μικροτέρων μερών τους, καταλήγοντας στην αντίληψη του κόσμου με μηχανιστικό τρόπο. Μόνον πιό πρόσφατα μοιάζει να αλλάζουμε αυτή την στάση προς μια πιό συνθετική δικτυακή οπτική, πρός μια κατανόηση του κόσμου ως ενός πολύπλοκου ιστού φαινομένων που αλληλοεπηρεάζονται διαρκώς.

Παρόλα αυτά, αιώνες Καρτεσιανής σκέψης («σκέφτομαι, άρα υπάρχω») έχουν αφήσει την δυτική κοινωνία με μιά κληρονομιά απόσχισης του Νου και του Σώματος, με συνέπεια την Απενσωμάτιση του Νου. Αυτό το σχίσμα βρίσκεται επίσης στην ανάπτυξη της Ιατρικής και της Ψυχοθεραπείας στο πέρασμα του χρόνου.

Η Σωματική Ψυχοθεραπεία βασίζεται στην αντίθετη οπτική, στην οπτική της ενότητας του Σώματος και του Νου. Τα τελευταία εβδομήντα χρόνια οι Σωματικοί Ψυχοθεραπευτές έχουν γίνει οι ειδικοί στην κλινική εργασία που βασίζεται σε αυτή την ενότητα. Προσφάτως δε, αυτή η οπτική έχει συγκεντρώσει αυξανόμενη προσοχή από άλλες ψυχοθεραπευτικές μεθόδους. Επί πλέον, ερευνητές από διάφορες επιστήμες ισχυρίζονται τώρα ότι το Σώμα είναι ενσυνείδητο και ότι ο ανθρώπινος Νους είναι ενσώματος..." (από την ιστοσελίδα του Συνεδρίου - πατήστε στην εικόνα παραπάνω ώστε να μεταφερθείτε στη σελίδα)« Επιστροφή(c) copyright 2010, Κέντρο Ράιχ FNGNET Logo

Παρακαλώ αναβαθμίστε το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε για περιήγηση στον παγκόσμιο ιστό.

Αν βλέπετε αυτό το μήνυμα, χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer 6, ένα πρόγραμμα που κυκλοφόρησε το 2001 και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του σύγχρονου ίντερνετ. Για μια σωστή εμπειρία πλοήγησης, συνιστούμε ανεπιφύλακτα ένα από τα ακόλουθα (δωρεάν) προγράμματα: