Ελληνικά|English

Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής "Βίλχελμ Ράιχ"

Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας & Ανάλυσης του Χαρακτήρα

/ Αρχική / Κέντρο Ράιχ / Ομαδική Ψυχοθεραπεία / Ομάδες Προετοιμασίας για τον Τοκετό

Ομάδες Προετοιμασίας για τον Τοκετό


Προσφέρουν τη δυνατότητα στην έγκυο να ξεπεράσει τις σωματικές και ψυχικές εντάσεις που θα την εμποδίζουν να έχει μια φυσιολογική και συνειδητή εγκυμοσύνη και τοκετό και μια καλή σχέση με το μωρό της.

Η ομάδα περιλαμβάνει:

  • Δουλειά με το σώμα: Ασκήσεις, μασάζ, χαλάρωση, κατάλληλα για τη μείωση ή εξάλειψη των χρόνιων ή προσωρινών εντάσεων στις περιοχές που εμπλέκονται άμεσα στον τοκετό. Αποσκοπούν επίσης στη βελτίωση της σχέσης της εγκύου με το σώμα της. Βασίζονται στις τεχνικές της νευροφυτοθεραπείας.
  • Δουλειά σε ψυχολογικό επίπεδο: Γίνεται πάνω σε θέματα που τυπικά εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: φόβοι, ταύτιση με τη μητέρα, αποδοχή ή απόρριψη της εγκυμοσύνης, αμφιθυμίες προς το μωρό, σεξουαλικότητα, ανησυχίες για το μέλλον, κλπ.
  • Δουλειά πάνω στη σχέση της εγκύου με το περιβάλλον: Σχέση με τον σύντροφο, τους γονείς, άλλα παιδιά, σχέση με τους θεσμούς (γυναικολόγος, μαία, νοσοκομείο, κλπ.).
Προβλέπεται συμμετοχή του συζύγου σε κάποιες ομάδες και συμμετοχή του (αν ο ίδιος το θέλει και αν το αποδέχεται το νοσοκομείο) στον τοκετό.« Επιστροφή(c) copyright 2010, Κέντρο Ράιχ FNGNET Logo

Παρακαλώ αναβαθμίστε το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε για περιήγηση στον παγκόσμιο ιστό.

Αν βλέπετε αυτό το μήνυμα, χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer 6, ένα πρόγραμμα που κυκλοφόρησε το 2001 και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του σύγχρονου ίντερνετ. Για μια σωστή εμπειρία πλοήγησης, συνιστούμε ανεπιφύλακτα ένα από τα ακόλουθα (δωρεάν) προγράμματα: