Ελληνικά|English

Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής "Βίλχελμ Ράιχ"

Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας & Ανάλυσης του Χαρακτήρα

/ Αρχική / Κέντρο Ράιχ / Ομαδική Ψυχοθεραπεία / Ομάδες Αυτογνωσίας

Ομάδες Αυτογνωσίας


Απευθύνονται σε άτομα που επιθυμούν να επιλύσουν συγκεκριμένα προβλήματα ψυχολογικού τύπου ή που θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και να αναπτύξουν τις δυνατότητες τους.

Η ομάδα δίνει έμφαση τόσο στο προσωπικό, όσο και στο διαπροσωπικό επίπεδο. Η έκφραση των προσωπικών βιωμάτων στην ομάδα επιτρέπει μια δουλειά πάνω στη δυναμική που δημιουργείται ανάμεσα στους συμμετέχοντες, καθώς και πάνω στους ρόλους που παγιδεύουν και περιορίζουν το άτομο στη ζωή του.

Γίνεται συνδυασμός λεκτικών και μη λεκτικών θεραπευτικών μέσων. Τα τελευταία αυτά μέσα περιλαμβάνουν καλύτερη επαφή με το σώμα, συνειδητοποίηση των εντάσεων και της σημασίας τους, συνειδητοποίηση της στάσης και της σημασίας της, τεχνικές χαλάρωσης, φόρτισης - εκφόρτισης, καθώς και μέσα μη λεκτικής επικοινωνίας (χορός, ψυχόδραμα, ζωγραφική, κλπ.), που δίνουν τη δυνατότητα απεμπλοκής από τις στερεοτυπίες που έχει υιοθετήσει το άτομο και απελευθέρωσης των δυνατοτήτων του.« Επιστροφή(c) copyright 2010, Κέντρο Ράιχ FNGNET Logo

Παρακαλώ αναβαθμίστε το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε για περιήγηση στον παγκόσμιο ιστό.

Αν βλέπετε αυτό το μήνυμα, χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer 6, ένα πρόγραμμα που κυκλοφόρησε το 2001 και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του σύγχρονου ίντερνετ. Για μια σωστή εμπειρία πλοήγησης, συνιστούμε ανεπιφύλακτα ένα από τα ακόλουθα (δωρεάν) προγράμματα: