Ελληνικά|English

Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής "Βίλχελμ Ράιχ"

Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας & Ανάλυσης του Χαρακτήρα

/ Αρχική / Ποιοί είμαστε / Βιογραφικά Συνεργατών / Έλληνες Συνεργάτες / Κλορίντα Λουμπράνο-Κωτούλα

Κλορίντα Λουμπράνο-Κωτούλα


Η Κλορίντα Λουμπράνο-Κωτούλα είναι η Ιδρύτρια και Επίτιμη Πρόεδρος του Ε.Ι.Ν.Α. Είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου της Νάπολης και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Τορίνο. Εκπαιδεύτηκε στη Νευροφυτοθεραπεία και Χαρακτηροανάλυση και είχε την ευκαιρία να δουλέψει με τους Ola Raknes, Alexander Lowen (μαθητές και συνεργάτες του Ράιχ), και τον Barrie Simmons, έναν από τους μεγαλύτερους δασκάλους της ψυχοθεραπείας Gestalt.

Είναι εγγεγραμμένη στην επετηρίδα των αναγνωρισμένων ψυχοθεραπευτών της Ιταλίας. Είναι συγγραφέας πολλών Τετραδίων Σωματικής Ψυχοθεραπείας (εκδόσεις Ε.Ι.Ν.Α.) και του βιβλίου «Η ομάδα, τo Σώμα και η Ψυχοθεραπεία», που συνυπογράφει με την Μαριλένα Κόμη (εκδόσεις «Θυμάρι»).

Το 1978 ήρθε στην Ελλάδα, όπου ίδρυσε το Κέντρο Μελετών και Ψυχοθεραπείας «Βίλχελμ Ράιχ». Έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά και διεθνή Συνέδρια, παρουσιάζοντας εργασίες και αποτελέσματα μελετών και εφαρμογών της Νευροφυτοθεραπείας και της Χαρακτηροανάλυσης. Έχει επίσης συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς σωματικούς ψυχοθεραπευτές από το εξωτερικό και έχει διακριθεί για τη δουλειά της στον τομέα πρόληψης της νεύρωσης.

Είναι μέλος: της European Association for Body Psychotherapy (EABP), (επίτιμο), της International Federation of Orgonomic Colleges (IFOC), Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος, Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής, Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής, Επίτιμη Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Σωματικών Ψυχοθεραπευτών (Π.Ε.ΣΩ.Ψ.), κάτοχος European Certificate of Psychotherapy (ECP).« Επιστροφή(c) copyright 2010, Κέντρο Ράιχ FNGNET Logo

Παρακαλώ αναβαθμίστε το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε για περιήγηση στον παγκόσμιο ιστό.

Αν βλέπετε αυτό το μήνυμα, χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer 6, ένα πρόγραμμα που κυκλοφόρησε το 2001 και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του σύγχρονου ίντερνετ. Για μια σωστή εμπειρία πλοήγησης, συνιστούμε ανεπιφύλακτα ένα από τα ακόλουθα (δωρεάν) προγράμματα: